Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προανήγγειλε  ο Μανώλης Γλέζος

Eίχε από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας. Ενώ αρχικά διέρρευσε ότι ήδη έχει παραιτηθεί ο ίδιος διευκρίνισε πως: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν την "παραίτηση" μου διευκρινίζω, ότι όπως είχα υποσχεθεί, αυτή θα γίνει με την συμπλήρωση ενός χρόνου. Έτσι και θα γίνει», αναφέρει σε δήλωση του ο ίδιος και συμπληρώνει πως «ο χρόνος ολοκληρώνεται τον Ιούλιο και μέχρι τότε παραμένω ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Την θέση του θα πάρει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής που προηγείτο είναι βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm, ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας για ένα χρόνο και στη συνέχεια να διαπραγματευτούμε με τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Σε πλήρες αδιέξοδο έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών. Η μόνη λύση που υπάρχει είναι η αναβολή τους για ένα χρόνο. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε υποταγή ούτε ρήξη. Η μόνη λύση είναι η αναβολή των διαπραγματεύσεων για έναν χρόνο.