Δεν βλέπει αποφάσεις για την Ελλάδα στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup το Βερολίνο, διαμηνύοντας, ωστόσο ότι στόχος είναι η επίτευξη προόδου.

Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δυστυχώς έχει λίγα νέα να επισημάνει για την Ελλάδα. «Η Γερμανία θέλει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφαν Στέφαν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι το Eurogroup είναι πολύ σημαντικό.

Υποστήριξκε ότι οι θεσμοί έχουν κοινές θέσεις και η πρότασή τους είναι η βάση μιας λύσης, ενώ επισήμανε ότι το πακέτο που θα αποφασιστεί πρέπει στο τέλος να αποδίδει δημοσιονομικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας έκτακτης συνόδου κορυφής ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι αν χρειαστεί η καγκελάριος Μέρκελ «θα είναι εκεί» ενώ πρόσθεσε ότι Μέρκελ και Σόιμπλε «έχουν κοινή θέση».

Στόχος της Γερμανίας είναι να σημειωθεί πρόοδος προς την συμφωνία, τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως «στόχος μας είναι να σημειωθεί πρόοδος στην αυριανή συνεδρίαση».

Ο κ. Γιέγκερ αρνήθηκε να απαντήσει όταν του τέθηκε το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, εάν χρεοκοπήσει. Χαρακτήρισε, ακόμη, ως «γενναιόδωρες» τις προτάσεις των θεσμών, καλώντας την Αθήνα να τις αποδεχτεί.

Παράλληλα, γερμανός βουλευτής ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τρέφει λίγες ελπίδες ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα αύριο Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ο κ. Σόιμπλε είπε ενώπιον των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου ότι «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο Πέμπτη».