Σε δηλώσεις του σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι το Eurogroup παραμένει ανοικτό στις ελληνικές προτάσεις αν αυτές φτάσουν εγκαίρως. 

'Οπως τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ

Οι προσπάθειές μου συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε έναν αξιόπιστο τρόπο για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη. Πιστεύω πως οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν πρόωρη. Πολλοί καταλήγουν σε βιαστικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, είπε, μια συμφωνία πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην υπάρξει αθέτηση πληρωμών από την Ελλάδα και πρόσθεσε προειδοποιώντας: 

'Οσο περισσότερο χρόνο θα έχει ανάγκη η Ελλάδα για να καταλήξει σε μια συμφωνία, τόσο περισσότερο σημαντικές θα είναι οι ζημιές για την ελληνική οικονομία.

«Το Eurogroup που θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο, παραμένει ανοικτό στις ελληνικές προτάσεις: Το ζήτημα είναι αν οι προτάσεις αυτές θα φθάσουν εγκαίρως» προσθέτοντας ότι «χωρίς προτάσεις, δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη και κατά συνέπεια οι πιθανότητες για μια συμφωνία αύριο είναι ελάχιστες».