Δεν θεωρεί πιθανή την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, στο Παρίσι.

«Αύριο θα στήσουμε το σκηνικό για αυτό που θεωρούμε ότι είναι το πολιτικό και το ηθικό μας καθήκον και αυτό είναι να φτάσουμε σε μια συμφωνία γρήγορα, πολύ γρήγορα με τους εταίρους μας και τους θεσμούς» είπε ο κ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με το Reuters.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, απάντησε «δεν το πιστεύω».

«Δεν θα παρουσιαστούν αυτά που συζητήθηκαν στο ΟΟΣΑ, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, o ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς της εταίροι πρέπει να επιτύχουν μια συμφωνία σε επίπεδο αρχηγών κράτους.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις.

Αιχμές για Στουρνάρα

Ερωτηθείς για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κυπουργός σχολίασε ότι «και η ΤτΕ πρέπει να σεβαστεί την ελληνική κυβέρνηση».

«Στην ΕΕ επικρατεί μια παράδοση για ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών. Την παράδοση την τηρεί η κυβέρνηση. Η ανεξαρτησία, όμως έχει δύο πλευρές. Οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζιτών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών».