Έντονες αντιδράσεις στο δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσαν οι αιχμές του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για δημοσιογράφους που επηρεάζε το ΔΝΤ μέσω σεμιναρίων.

«Μίλησε ο εγκυρότερος των ανθρώπων. Για να διερευνήσετε την καταγγελία του. Ο εγκυρότερος των ανθρώπων. Ο άνθρωπος ο οποίος δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα, ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ 500 χρόνια, πήγε στο ΔΝΤ, παραβίασε τις συμφωνίες του και τα επαγγελματικά του συμβόλαια, σκοτίστηκα ας τον κυνηγήσουν τα αφεντικά του και ήρθε εδώ που τον πήρατε εσείς τώρα να μας κάνει την κάθαρση. Δεν θα το παίξει ηρωική καθαρίστρια ο κ. Ρουμελιώτης. Ηρωική καθαρίστρια με γάντι που μας καθαρίζει ο κ. Ρουμελιώτης δεν θα το παίξει», σχολίασε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Ρουμελιώτης στρογγύλεψε τη θέση του αλλά δεν έδωσε ούτε περαιτέρω στοιχεία, ούτε ονόματα.

«Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν συμμετείχα σε αυτά τα σεμινάρια, δεν γνωρίζω πως οργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά τα σεμινάρια», δήλωσε.

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε πει στην διάρκεια της ακρόασής του από την Eξεταστική Eπιτροπή της Bουλής «δεν ξέρω ακριβώς τις ημερομηνίες αλλά ξέρω ότι το ΔΝΤ έχει ως πάγια πολιτική να προσκαλεί δημοσιογράφους είτε στην Ουάσινγκτον είτε να οργανώνει σεμινάρια στις χώρες μέλη του προκειμένου να περάσει κάποια μηνύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, για τις πολιτικές του, προφανώς για να δώσει μια εικόνα θετική για το έργο του ΔΝΤ».