Απάντηση στον Μανώλη Γλέζο έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχετικά με τα όσα είχε πει ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο  επίτροπος Μετανάστευσης «υπηρετεί σήμερα τις απόψεις του Γιούνκερ».

Όπως επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Γιουνκέρ «πολύ καλός φίλος της Ελλάδος και νομίζω ότι τον έχει τιμήσει και εκτιμήσει ο ελληνικός λαός». 

«Τον τελευταίο καιρό κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βρει τον περίφημο εκείνο δίκαιο συμβιβασμό για να προχωρήσει, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Είναι ίσως από τους τελευταίους μεγάλους Ευρωπαίους σαν εκείνους που γνώρισε η δική σου γενιά μετά τον πόλεμο και η οποία είχε το όνειρο να φτιάξει μια Ευρώπη χωρίς σύνορα, ειρηνική, δημιουργική και προοδευτική. Τότε ήταν που ελέχθη "ποτέ πόλεμος πια", και απευθύνομαι σε σένα γιατί εσύ τον βίωσες και γι' αυτό σου είπα ότι είσαι σύμβολο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων λαών γιατί όλοι ξέρουν το μεγάλο σου επίτευγμα της εποχής εκείνης» είπε  ο κ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Γλέζο και συνέχισε:

Και θα έλεγα και κάτι άλλο μιας και το ανέφερες (στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού (CULT)). Να καλλιεργηθεί περισσότερο ο διάλογος και να υπάρχει εμπιστοσύνη για όλα τα θέματα που από κοινού πλέον αντιμετωπίζουμε, πολλά με τα οποία έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιο μου και αναφέρομαι σε θέματα ασφάλειας και θέματα μετανάστευσης. Γι αυτό είπα ότι αυτή η Επιτροπή  (CULT) χρειάζεται στήριξη και θα την έχει, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά μιας και μεγάλο κομμάτι της έχει να κάνει με το χαρτοφυλάκιο μου. Χρειάζεται να ξαναγεννηθεί το όραμα της νέας μας μεγάλης πατρίδας, της Ευρώπης.

«Ο φίλος μου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος -το γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν του χαρίζομαι σε τίποτα- υπηρετεί σήμερα τις απόψεις του Γιούνκερ, ο οποίος θέλει την Ευρώπη κάτω από τις δικές του διαταγές. Δε θέλει τίποτα άλλο. Υπηρετώντας τα αμερικανικά κεφάλαια της ολιγαρχίας, υπηρετώντας το κεφάλαιο...», είχε πει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.