Ακόμα και η Ρωσία προετοιμάζεται για ενδεχόμενο grexit αναφέρει το CNBC

Όπως δήλωσε η Elvira Nabiullina, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (CBR), στο CNBC ότι με τους συνεργάτες της έχουν αρχίσει να αναλύουν μια τέτοια απειλή. 

«Εξετάζουμε αυτό το σενάριο ως έναν από τους πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσε να εντείνει την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές της ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους μας και σίγουρα αυτή η προοπτική μας ανησυχεί», δήλωσε. 

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η ρωσική οικονομία δυσκολεύεται να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης και μόλις αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε μείωση 5,5 τοις εκατό της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο. Εκτός από τις κυρώσεις και τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, οι πιο επιθετικές απαιτήσεις για την διαγραφή του χρέους στις χώρες της νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν να έχουν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες για τη Ρωσία, επισήμανε η Nabiullina.

«Υπάρχει μια πιθανότητα αυτή η τάση να γίνει ισχυρότερη, εξέλιξη που θα μπορούσε να μειώσει το ρυθμό της ανάπτυξης της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση για τα προϊόντα μας» είπε η Διοικητής της Ρωσικής Τράπεζας στο CNBC.