Έτοιμοι για το μεγάλο «όχι» που όμως δεν σημαίνει έξοδος από το ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. 

«Το "μεγάλο όχι" δεν σημαίνει βέβαια έξοδος από το ευρώ. Όχι μόνο δεν εργαζόμαστε αλλά και δεν εξετάζουμε την πιθανότητα του Grexit και κανείς ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικοοικονομικά δεν μπορεί νας μας υποχρεώσει», είπε.

«Εδώ και καιρό ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το μεγάλο «όχι». Δεν είναι η επιλογή μας αλλά αν χρειαστεί για ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα για να πετύχουμε στο βάθος του ορίζοντα και πέραν της 30ης Ιουνίου θα το κάνουμε» είπε ο κ. Βούτσης στο ραδιόφωνο του Alpha989. 

«Δεν πρόκειται στο όνομα μιας ημερομηνίας να υποχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα φέρει τη χώρα σε 3 ή 6 μήνες να μας φέρει στα ίδια ή χειρότερα» απάντησε ο κ. Βούτσης σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση όσον αφορά το τέλος Ιουνίου.

Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο μέρος του λαού που είναι πλειοψηφικό δεν δέχεται την εκδοχή του μεγάλου «όχι».

Υποστηρίξε, τέλος, ότι ναι μεν είναι «επτακάθαρη η εντολή να μην υποκύψουμε σε έναν μνημόνιο» αλλά «δεν είναι στο πρόγραμμα μας και τη στόχευσή μας η δραχμή».