Συμφωνία με τους δανειστές, συναινετικές λύσεις, αλλά και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην ίδια την Ελλάδα, ζητεί ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επισημαίνει ότι η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας δεν είναι προς όφελος ούτε της Ευρώπης, ούτε της Ελλάδας. Θεωρεί πιο πιθανή μία συνολική συμφωνία τώρα ή μία παράταση της τρέχουσας συμφωνίας για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα; Ή μήπως η πιθανότερη εξέλιξη είναι να μην υπάρξει καν συμφωνία; «Δεν μετέχω όπως ξέρετε στις διαπραγματεύσεις, άρα μόνο προβλέψεις μπορώ να κάνω, παρότι έχω μιλήσει και με τον κ. Γιούνκερ και με τον κ. Σουλτς και με τον κ. Τσίπρα» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Νομίζω όμως ότι είναι λίγο απίθανο να πει κάποιος, ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα τις επόμενες ώρες, τις επόμενες μέρες. Προφανώς θα υπάρχει λοιπόν μία μικρή συμφωνία, η οποία μετά θα μας οδηγήσει σε μία μεγαλύτερη συμφωνία, μετά από κάποιο διάστημα» σημειώνει.

Και καταλήγει: «Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες όλες οι πλευρές φαίνεται να σκληραίνουν τη στάση τους. Πρόκειται για κίνηση τακτικής, προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό αντάλλαγμα ή απλώς δεν θεωρείται πλέον πιθανή η επίτευξη συμφωνίας; «Ελπίζω να μην σκέπτονται κάποιοι, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, ότι πρέπει να συμπεριφέρονται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ως τζογαδόροι, δηλαδή να χρησιμοποιούν μπλόφες, για να μπορούν να αποκομίζουν οφέλη. Ελπίζω. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία, μία καθαρή συμφωνία με την Ευρώπη, και νομίζω ότι και η Ευρώπη θα πρέπει να απαλλαχθεί από το άγχος που δημιουργεί η εκκρεμότητα με την Ελλάδα».