Ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του αυστριακή εφημερίδα Österreich.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι επιθυμεί μια συμφωνία, η οποία θα είναι βιώσιμη για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας. 

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Βέρνερ Φάιμαν ως έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.

«Αν η κυρία Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ» καταλήγει ο πρωθυπουργός.