Λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup, o Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ενώπιον ελλήνων επιχειρηματιών του Βελγίου σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες ότι «δεν θα υπάρξει βατερλό στο Eurogroup». 

Ο κ.Βαρουφάκης σχολίασε ότι είναι «σαθρό το σύστημα της Ευρωζώνης, σαθρό όμως και το ελληνικό σύστημα» και αναφεέρθηκε εκτενώς στην πορεία των διαπραγματεύσεων, την επικείμενη ποσοτική χαλάρωση και το ελληνικό χρέος, ως μέρος της διαπραγμάτευσης.

Η εκδήλωση, στην οποία για να μπορέσει να συμμετάσχει κανείς έπρεπε να καταβάλει αντίτιμο που κυμαίνονταν από 45 μέχρι 60 ευρώ, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στις 20.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Κατά την διάρκειά της, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «ιερή υποχρέωση» της πολιτικής να λύσει τον γρίφο της διαπραγμάτευσης,ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί περαιτέρω περικοπές συντάξεων, αλλά μεταρρυθμίσεις, όπως την βελτιστοποίηση του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού, της δημόσιας διοίκησης και την επίσπευση της διαδικασίας ανοίγματος επιχείρησης.

Επίσης μεγάλη σημασία απέδωσε στη λίστα μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, όπου μαζί με τον πρόεδρο του οργανισμού Άνχελ Γκουρία εξέτασαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

Τελος, επεσήμανε για μια ακόμα φορά την ανάγκη για την δημιουργία ανεξάρτητης αρχής εσόδων αλλά και ενός συμβουλίου προϋπολογισμού, κατά το βρετανικό πρότυπο, με στόχο να εξετάζεται η βιωσιμότητα του κάθε προϋπολογισμού του κράτους.