Την ελπίδα του για πρόοδο στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εξέγρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί ελπίζοντας να μην σημειωθεί...  Βατερλό, με αφορμή τη 200η επέτειο της ιστορικής ήττας της Γαλλίας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημερομηνία και δεν έχω καμία όρεξη να επιστρέψουμε στην εποχή του Βατερλό, όταν οι Ευρωπαίοι παρατάχθηκαν απέναντι σε ένα μόνο κράτος», δήλωσε ο Επίτροπος.

Μιλώντας από το Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σημερινή κρίσιμη σύνοδος των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι ελπίζει ότι το Eurogroup θα προχωρήσει ένα βήμα προς μία λύση με την Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία.

«Θα είναι ένα δύσκολο Eurogroup, αλλά η λύση μπορεί να βρεθεί, ακόμη και την ύστατη ώρα, εάν υπάρξει ψυχραιμία και πολιτική βούληση. Η μπάλα παραμένει πάντα στο γήπεδο της Ελλάδας» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι «οι αγορές μας βλέπουν και το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Η λύση δεν είναι μόνο πιθανή, αλλά και επιθυμητή».

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ακόμη: 

Η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να μην είναι καταληκτική, όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά θα πρέπει να είναι χρήσιμη. Θα πρέπει να είναι μία συνάντηση που θα ανοίξει τον δρόμο για μία λύση, εάν δεν μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτήν σήμερα. Θα προσπαθήσουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε.