Το αποψινό Eurogroup δεν αναμένεται να φέρει κανένα αποτέλεσμα για το ελληνικό θέμα. Καμία από τις δύο πλευρές - από όσο έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα- δεν φαίνεται να προσκομίζει μια νέα πρόταση.

Με τις σχέσεις των δύο πλευρών να έχουν αγγίξει τα άκρα με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, η συμφωνία ναι μεν αυτή τη στιγμή φαντάζει μακρινή όχι όμως και απίθανη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μάλιστα δεν αποκλείεται αυτή να έρθει μέσα από ένα έκτακτο Eurogroup τις επόμενες μέρες, η/και μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Πάντως σε περίπτωση συμφωνίας το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί καθώς είναι το αρμόδιο όργανο που μπορεί να την επικυρώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, στην περίπτωση συμφωνίας αυτή θα έρθει μεν ως Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή αλλά όχι με την γνώριμη έως σήμερα τακτική του ενός άρθρου. 

Η διαδικασία θα είναι πιο «ποιοτική», η συμφωνία θα έρθει σε πολλά άρθρα και θα αφήνει το περιθώριο στους βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση

Σε πολλά επίσης άρθρα (για παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων) μπορεί να υπερψηφίσει και η αντιπολίτευση δίνοντας έτσι την απαραίτητη πλειοψηφία σε περίπτωση κυβερνητικής διαρροής. Με αυτήν τη διαδικασία η κυβέρνησης πέρα από τον αέρα Δημοκρατίας που προσδίδει στη διαδικασία, επιπλέον επιχειρεί να ξεγλιστρήσει από τον σκόπελο και τον φόβο της δεδηλωμένης. 

Βέβαια εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία και ψηφιστεί η συμφωνία, τότε το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει στα χέρια του και το κρυφό χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.