«Χρειαζόμαστε μια λύση για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, δεν θέλουμε λύση μόνο για την λύση, αλλά μια βιώσιμη συμφωνία για να ξεπεράσουμε την κρίση» τόνισε σήμερα σε συνέντευξή του στην Kleine Zeitung ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν αποτελείται μόνο από την κυρία Μέρκελ

Στην ερώτηση της εφημερίδας για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να μην υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές στη διένεξη για το χρέος και η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη αφού κηρύξει χρεοκοπία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επικίνδυνοι. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτούς τους κινδύνους. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, έως ότου βρεθεί μια έντιμη και δίκαιη λύση, που θα πληροί το κριτήριο της οικονομικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Αυτός είναι ο στόχος μας».
 
Στην επισήμανση-ερώτηση του δημοσιογράφου εάν στο τέλος μαραθώνιων διαπραγματεύσεων αποφασίζει τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας παρατηρεί ότι «η Ευρώπη δεν αποτελείται μόνον από την κυρία Μέρκελ»  και ότι υπάρχει μία σειρά άλλων αρχηγών κυβερνήσεων στην Ευρώπη.