current views are: 1

18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:45

Κομισιόν: Σε πλήρη ετοιμότητα για να βοηθήσουμε στην επίτευξη συμφωνίας

Επιβεβαίωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς την τηλεφωνική επικοινωνία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή. 

Δημοσίευση 11:45’
αρθρο-newpost

Επιβεβαίωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς την τηλεφωνική επικοινωνία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή. 

Επιβεβαίωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς την τηλεφωνική επικοινωνία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, η οποία κατέστη δυνατή στην τρίτη προσπάθεια. Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, αρχικά τηλεφώνησε ο κ. Γιουνκέρ, αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν σε συνάντηση. Στη συνέχεια τηλεφώνησε πίσω ο κ. Τσίπρας και τότε ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν σε συνάντηση. Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας ξανατηλεφώνησε και είχαν συνομιλία για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, ανέφερε ότι ο επόμενος σταθμός είναι το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας». Τόνισε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, υπενθυμίζοντας ωστόσο για την πίεση του χρόνου:

Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε το ρολόι, όμως ο χρόνος περνάει.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο Ζ.Κ. Γιουνκέρ δέχθηκε σήμερα το πρωί τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε, ο ΠτΔ εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Γιουνκέρ για τις προσπάθειες που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η Επιτροπή σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της ΕΕ» και δεν θέλησε να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο. 

 


σχετικα αρθρα