Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης είχε στην Αγία Πετρούπολη ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον Πρωθυπουργό, με την ευκαιρία του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ (St. Petersburg International Economic Forum).

Πρόκειται για διεθνές συνέδριο αφιερωμένο σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάθε χρόνο επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα, καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην Αγία Πετρούπολη, με σκοπό να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία και ο κόσμος.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο έλληνας υπουργός, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Οργανισμού Enterprise Greece, Χρήστο Στάικο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Βελισσάριο Δότση, συνάντησε διαδοχικά τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντένις Μαντούροβ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Αλεξέι Λιχάτσεβ. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και συζητήθηκε η δυνατότητα σχηματισμού ομάδων εργασίας σε τεχνικό και ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Αργά το απόγευμα ο κ. Σταθάκης συνάντησε τους Έλληνες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Enterprise Greece.

Ο φορέας υπό το υπουργείο Οικονομίας, που είναι αρμόδιος για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, οργάνωσε τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στο Φόρουμ και ορίστηκε ως ο συντονιστής από ελληνικής πλευράς για την υλοποίηση περαιτέρω δράσεων εμπέδωσης της ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας.

Αύριο ο υπουργός θα παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου Πούτιν στην ολομέλεια του Φόρουμ, όπου αναμένεται να παρέμβει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο πλευρών σε κορυφαίο επίπεδο και στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης, μαζί με τον Ρώσο Υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοβ θα είναι βασικοί ομιλητές σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα την αναζήτηση νέων οδών ελληνορωσικής συνεργασίας. Η επίσκεψη στη Ρωσική πόλη θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.