«Η σκληρή στάση των δανειστών ευνοεί την ανάπτυξη αντιευρωπαϊκών δυνάμεων μέσα στην κυβέρνηση της Ελλάδας», αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φωνές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πληθαίνουν, αφού η στάση των δανειστών αυξάνει τις αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τους New York Times, υπάρχουν φωνές που ζητούν ευθεία ρήξη με την Ευρώπη και αναφέρουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει μόνιμα στο «στενό οικονομικό σακάκι» της Ευρωζώνης.

Σε αυτό το σημείο, οι NYT επικαλούνται τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος τονίζει πως «η χρεοκοπία και η έξοδος είναι η μοναδική λύση. Οι άλλες επιλογές οδηγούν στον αργό θάνατο».

Μέχρι σήμερα, αναφέρει το δημοσίευμα, η φωνή του Λαπαβίτσα αντηχούσε μόνο στα αυτιά του. Ωστόσο αυτή η άποψη φαίνεται να κερδίζει έδαφος τόσο εντός της κυβέρνησης, κυρίως όμως εντός της κοινωνίας, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι συμμερίζονται τις απόψεις του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.