current views are: 2

18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση17:40

Τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα: Καταθέστε νέες προτάσεις, δεν υπάρχει χρόνος

«Έχει γίνει πάρα πολύ μικρή προοδος στη συζήτηση Ελλάδας θεσμών» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

Δημοσίευση 17:40’
αρθρο-newpost

«Έχει γίνει πάρα πολύ μικρή προοδος στη συζήτηση Ελλάδας θεσμών» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

«Έχει γίνει πάρα πολύ μικρή προοδος στη συζήτηση Ελλάδας θεσμών» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, απαιτώντας νέες προτάσεις από την Αθήνα.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή» σημείωσε και έκανε λόγο για πολύ ισχυρό μήνυμα στις ελληνικές αρχές.

«Σήμερα ζητήσαμε από την Ελλάδα να μας δώσει προτάσεις ως το τέλος του μήνα, με στόχο την επέκταση του προγράμματος» είπε ο ολλανδός υπουργός τονίζοντας ότι χρειάζεται αξιόπιστη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη. Είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Η μπάλα είναι στο τερέν των Ελλήνων» είπε στη συνέχεια, προειδοποιώντας ότι «η κλεψύδρα αδειάζει, υπάρχουν και τα εθνικά κοινοβούλια, έχουμε ελάχιστο χρόνο» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει στους Έλληνες, απάντησε ότι «αξίζουν μία αξιόπιστη και δίκαιη συμφωνία, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπεθ να γίνει χρηματοδοτικά ανεξάρτητη και να έχει το μέλλον της στα χέρια της. Οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα δημιουργεί ένα δίκαιο και βιώσιμο οικονομικό μέλλον για την Ελλάδα, θα ήταν μία κακή συμφωνία επίσης για τη χώρα. Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ σημείωσε δηκτικά ότι «χρειάζονται πολιτικοί που είναι έτοιμοι να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους».

Μοσκοβισί: Να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις η Ελλάδα

«Έπειτα από πέντε μήνες εντατικών διαβουλεύσεων δεν έχει υπάρξει συμφωνία παρά το γεγονός ότι η ακεραιότητα της ευρωζώνης είναι στόχος όλων» τόνισε από την πλευρά του, στη συνέντευξη Τύπου, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. «Έχουν γίνει εύλογες προτάσεις προς την Ελλάδα, όμως περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, όμως δεν έχουν διατυπωθεί ακόμα» επισήμανε.

«Όλοι γνωρίζουμε τις προθεσμίες, είναι η 30η Ιουνίου, μας μένει λίγος χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «τις επόμενες μέρες χρειάζονται αποφάσεις».

Η Κομισιόν κάνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε. «Πλησιάζουμε στο τέλος του παιχνιδιού» σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να κινηθεί με εποικοδομητικό πνεύμα και με ευελιξία.


σχετικα αρθρα