«Θα είναι ιστορικά ολέθριο λάθος να απαρνηθούμε τη θέση μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για χάρη παραδείσων που δεν υπάρχουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στη Λάρισα. 

«Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας. Ρήξη όμως σε βάρος και στην πλάτη του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» ανέφερε και σημείωσε πως ο ίδιος έχει στηρίξει κάθε εθνική προσπάθεια, όπως και τη σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει αυτήν την πολύ δύσκολη ιστορική καμπή

«Η υπέρβαση του αδιεξόδου ωστόσο, απαιτεί, όχι μόνον υπεύθυνη διαπραγμάτευση, αλλά και ένα εθνικό, ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να σταθεί όρθια με τις δικές της παραγωγικές δυνάμεις» είπε και συνέχισε:

Η κυβέρνηση χάνει την ευκαιρία να θέσει τους μεγάλους στόχους, ένα ελληνικό σχέδιο αλλαγών που θα στηριχθεί και από τους εταίρους αλλά και από τον ελληνικό λαό με ένα δημοψήφισμα, όπως είχα προτείνει. Αυτό θα έδινε πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία και δύναμη διαπραγμάτευσης, από τις αντιδικίες που βλέπουμε - πολλές φορές και σε προσωπικό επίπεδο - με τους εταίρους μας.

Κατά τα άλλα, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο κ. Παπανδρέου θεώρησε πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμείς είμαστε στο στόχαστρο από όλους όσους θεωρούν ότι μπορούν να είναι υπεράνω του νόμου και να αυθαιρετούν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του χρήματος, των μίντια, των τραπεζών, των ποδοσφαιρικών ομάδων», ενώ αναφερόμενος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως οφείλει να ξεπεράσει τον κατακερματισμό και την έλλειψη δυναμικής παρέμβασης.