current views are: 2

19 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση04:10

Το μπαλάκι στον Αλέξη, η μπάλα στην Μέρκελ και ο Θεός βοηθός!

Δεν υπήρχε εχέφρων που να πίστευε ότι το χθεσινό Eurogroup θα έφτανε σε κάποια σε κάποιο αποτέλεσμα για την Ελλάδα. 

Δημοσίευση 04:10’
αρθρο-newpost

Δεν υπήρχε εχέφρων που να πίστευε ότι το χθεσινό Eurogroup θα έφτανε σε κάποια σε κάποιο αποτέλεσμα για την Ελλάδα. 

Δεν υπήρχε εχέφρων που να πίστευε ότι το χθεσινό Eurogroup θα έφτανε σε κάποια σε κάποιο αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Η τρίωρη συνεδρίαση έληξε με εκατέρωθεν… τροχιοδεικτικές βολές, που ναι μεν δείχνουν διαθέσεις, αλλά ουδέποτε καθορίζουν αποφασιστικά τις εξελίξεις.  

Για παράδειγμα, ο Ντάισελμπλουμ, βρήκε την ευκαιρία να πει ότι «το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά και είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα για να έχουμε συμφωνία για τις επόμενες ημέρες. Θα αξιολογήσουμε την νέα πρόταση της Ελλάδας».  

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup, δεν μπορεί, κάτι θα έχει ακούσει σχετικά με το σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση του χρέους, που επεξεργάζονται η Κομισιόν και η ΕΚΤ, προκειμένου να βρεθεί λύση και να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία στην πολύμηνη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους δανειστές. Ενώ κάτι θα έχει πάρει το αυτί του, προτιμά να δηλώνει ότι θα αξιολογήσει τη νέα πρόταση της Ελλάδας και μόνο αυτή. Λέει όμως και μια αλήθεια την οποία οφείλουμε να μην παραβλέψουμε. Ότι το μπαλάκι βρίσκεται στην ελληνική πλευρά.
Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, μιλάνε για μια πρόταση που θα είναι και η τελευταία. Αν την θέλουμε, την παίρνουμε. Αν όχι, καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε. 

Οι ίδιοι κύκλοι διαρρέουν ότι η νέα πρόταση θα είναι «κοστούμι» που θα μπορεί να το φορέσει η Ελλάδα χωρίς να υποχρεωθεί να τσαλαπατήσει τις κόκκινες γραμμές της. Που δεν θα προβλέπει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Και που θα δίνει στον Αλέξη Τσίπρα το δικαίωμα να την υπερασπιστεί στη Βουλή και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.  

Στη Γερμανία πιστεύουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα παλέψει τη συμφωνία με όλες της τις δυνάμεις γιατί αν οι συνομιλίες ναυαγήσουν οριστικά, αυτό θα σημάνει πλήρη αποτυχία της πολιτικής που ακολούθησε εδώ και χρόνια και ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.
Κυβερνητικές πηγές από την Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, δήλωναν ότι ελπίζουν πως η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι παραγωγική. Είθε… 

 


σχετικα αρθρα