ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικός Τύπος: Το τέλος για την Ελλάδα πλησιάζει

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2015, 09:59 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2015, 09:21
Γαλλικός Τύπος: Το τέλος για την Ελλάδα πλησιάζει
Facebook Twitter Whatsapp

Η χθεσινή αποτυχία να βρεθεί μια λύση για τo ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, όπως και το βαρύ κλίμα που επικράτησε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, σχολιάστηκαν εκτενώς από τον γαλλικό τύπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χθεσινή αποτυχία να βρεθεί μια λύση για τo ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup, όπως και το βαρύ κλίμα που επικράτησε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, σχολιάστηκαν εκτενώς από τον γαλλικό τύπο.

Η εφημερίδα ''Les echos'' αναφέρει στις στήλες της πως το χθεσινό Eurogroup δεν απέφερε καμία λύση στο ελληνικό ζήτημα με αποτέλεσμα να κληθεί Έκτακτη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχετικά με την αναμενόμενη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk ανέφερε πως «επίγει να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα στο πιο υψηλό πολιτικό επίπεδο». 

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα, η εφημερίδα ''Les echos'' αναφέρει πως ο Benoît Cœuré, μέλος του προεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), είπε πως «την παρασκευή, ναι, για τη Δευτέρα δεν ξέρω». 

Με τον τίτλο «Ελλάδα: το ΔΝΤ σταματάει το ρολόι στις 30 Ιουνίου» χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα ''Le Figaro'' την κατάσταση της Ελλάδας μετά το χθεσινοβραδυνό ''αποτυχημένο'' Eurogroup. Αναλυτικότερα η εφημερίδα τονίζει το γεγονός οτι οι υπόλοιπες 18 ''πρωτεύουσες του ευρώ'' αφήνουν 4 μέρες διορία στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει ένα καινούργιο σχέδιο ανάκαμψης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πιστωτών. Σύμφωνα πάντα με την γαλλική εφημερίδα, η Christine Lagarde δίνει έμφαση στο γεγονός ότι «η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν θα υπάρξει καμία περίοδος χάριτος, σε αντίθεση με ό,τι έχω ακούσει».

«Ελλάδα: νέα αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, το ''τελος της παρτίδας'' πλησιάζει» είναι ο τίτλος που χρησιμοποιεί η γαλλική ''Liberation'' για να αναφερθεί στο Eurogroup που έληξε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες χωρίς να βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici, μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ανέφερε με περιληπτικό τρόπο ότι «βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο όπου πλησιάζουμε στο τέλος της παρτίδας». Αντίστοιχα ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης προειδοποιεί πως «είμαστε επικίνδυνα κοντά στην ψυχική κατάσταση όπου δεχόμαστε ένα ατύχημα».