Εμπνευσμένο από τον «Γάμο αλά ελληνικά» της Νία Βαρντάλος, ο Economist γράφει  για το «Διαζύγιο αλά ελληνικά» (My big fat greek divorce), μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται οι δύο πρωταγωνιστές - ηγέτες, να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και να κοιτάζουν σε διαφορετικές κατευθυύνσεις. 
«Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να βλέπεις μια σχέση να διαλύεται. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιτίθεται στους πιστωτές τους κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να ταπεινώσουν τη χώρα του. Κατηγόρησε το ΔΝΤ "για εγκληματικές ευθύνες". Από την άλλη επιφανείς πολιτικοί της ευρωζώνης λένε ανοιχτά ότι, χωρίς συμφωνία προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση δόσεων τις επόμενες ημέρες, πλησιάζει η χρεοκοπία και το Grexit» αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

«Αν επρόκειτο για γάμο, οι δικηγόροι θα είχαν κυκλώσει τη σχέση. Το διαζύγιο θα ήταν η χειρότερη λύση για όλους. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός και αν η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, τότε δεν θα είναι και πολύ η καλύτερη η κατάσταση αν συνεχίσουν μαζί» καταλήγει.