Παρότι τα οικονομικά και γεωπολιτικά ρίσκα θα ήταν αξιοσημείωτα, υπάρχει και όφελος αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη αναφέρει η βρετανική Telegraph και εξηγεί πηγαίνοντας αρκετά πίσω στην εποχή του Oυίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος είχε τονίσει ότι η Ευρώπη πρέπει να οικοδομηθεί σαν τις ΗΠΑ. 

«Η σημερινή Ευρώπη απέχει πολλά έτη φωτός από το οικοδόμημα που ονειρεύτηκε ο Oυίνστον Τσόρτσιλ, με το ενιαίο νόμισμα να έχει διαιρέσει περισσότερο απ' ό,τι έχει ενώσει τους Ευρωπαίους. Υπήρχε κάποια στιγμή μια 11ώρη διαπραγμάτευση που θα προσέφερε μια παράταση παραμονής στους έλληνες. Αλλά αυτή δε είναι μια διαρκής λύση και η απειλή της χρεοκοπίας παραμένει για εκείνους. Η Βρετανία δεν έχει άλλη λύση από το να υποστηρίξει να τις προσπάθειες για την αποφύγη της αποσταθεροποίησης.

Για το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας θα ήταν αδιανόητη μια άλλη θέση. Νομιμοποιώντας το Grexit, θα ευθυγραμμίζονταν με τη Ρωσία του Πούτιν, που στοχεύει στην ολοκληρωτική διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει το δημοσίευμα.

Συμπληρώνεται δε στο άρθρο: 

Είναι προφανές ότι η ελληνική αποφασιστικότητα να ασκήσει την κυριαρχία της αψηφώντας τις διαταγές της μισητής Τρόικα θα μπορούσε να ωφελήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.  Είναι δύο οι λόγοι για την αισιόδοξη άποψη ενός Grexit: Πρώτον, το γεγονός ότι σε περίπτωση Grexit η Ευρώπη θα γινόταν πιο υποχωρητική στις διαπραγματεύσεις της με τη Βρετανία σχετικά με τους όρους του επερχόμενου δημοψηφίσματος παραμονής ή εξόδου από την ΕΕ. Και δεύτερον, ένα Grexit θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό - η ακόμα και μοιραίο - πλήγμα στην πορεία της ΕΕ προς μία «όλο και στενότερη ένωση». 

«Το Grexit φυσικά θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας την υποχώρηση της Ευρώπης και να υιοθετήσει μια αδιάλλακτη στάση προς την Βρετανία. Ωστόσο, φαίνεται να είναι το πιο πιθανό, δεδομένου ότι μόνο θα σκληρύνει περαιτέρω τη βρετανική θέση, κάνοντας την έξοδο αναπόφευκτη» τονίζει ο αρθρογράφος.

Το δημοσίευμα καταλήγει: 

Ο δεύτερος λόγος που θα μπορούσε το Grexit θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος της Βρετανίας είναι ότι θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την αποστολή μιας ακόμα στενότερης ένωσης. Σταδιακά θα υπάρχει υποχώρσηαπό όλους. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ήταν αφελείς αν νομίζουν ότι εξορίζοντας την Ελλάδα θα έκαναν  το υπόλοιπο κτίσμα δυνατότερο και πιο αποφασισμένο να προχωρήσει μαζί, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος ότι παρά τους φόβους για το αντίθετο, θα βρεθεί κάποιος τρόπος να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ. Ο ευρωπαικός σχεδιασμός δεν μπορεί να αντέξει καμία άλλη έκβαση, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών απωλειών των υπόλοιπων κρατών. Οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θα φέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση, αλλά το αν θα είναι τελικά ευκαιρία για γιορτή για τους Βρετανούς είναι ένα άλλο θέμα...