Τη βούληση το Bερολίνο να διαπραγματευτεί με την Αθήνα «μέχρι την τελευταία στιγμή», εξέφρασε ο Πέτερ Αλτμάιερ, διευθυντής της γερμανικής Καγκελαρίας στο δίκτυο Inforadio. 

Πρόσθεσε ωστόσο πως η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για την ελληνική κρίση χρέους είναι δυνατή.

«Θα διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Αλτμάιερ προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει «οι άνθρωποι στην Ελλάδα να βρεθούν σε δυσχερή θέση επειδή η κυβέρνησή τους δεν κατανόησε εγκαίρως ότι ο χρόνος τελειώνει».

Ο στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν η ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, αλλά επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να παρουσιάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται σε συμφωνία και πρόσθεσε ότι ελπίζει «πως η Ελλάδα...θα συμπεριφερθεί τελικά όπως συμπεριφέρθηκαν στο παρελθόν άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία».