Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση η οποία προετοιμάζει ήδη τις νέες προτάσεις της προς τους δανειστές γνωρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εμφανιστεί στο τραπέζι της Συνόδου στο οποίο θα παιχτούν όλα για όλα ,με όλες τις εναλλακτικές. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι επιστρέφοντας από την Αγία Πετρούπολη το Σάββατο το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει να μιλήσει εκ νέου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο και θα συζητήσει τους τρόπους σύγκλισης βάσει των νέων αντιπροτάσεων της ελληνικής πλευράς. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις. 

Η κυβέρνηση στο μεταξύ προσπαθεί να αποτρέψει την πρόκληση κλίματος πανικού και χθες δια του Γιάννη Δραγασάκη συμβούλευσε τους τραπεζίτες να κάνουν ό,τι μπορούν τις επόμενες ημέρες για να μην υπάρξει εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες. Προς τούτο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ραντεβού του με τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία και πολύ πιθανόν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής καθώς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά την ρευστότητα των τραπεζών τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα.

Στην συζήτηση με τους τραπεζίτες ουσιαστικά η κυβέρνηση τους κάλεσε να στείλουν μηνύματα στους επίφοβους μεγαλοκαταθέτες να συγκρατηθούν διότι η συμφωνία είναι θέμα χρόνου υποσχόμενη ότι με την σειρά της θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στις δηλώσεις κυβερνητικών και μη στελεχών που μιλούν για ρήξη ή ακόμη και έξοδο από την ευρωζώνη. 

Το Μαξίμου απορρίπτει την φημολογία πως τις επόμενες ημέρες μπορεί να υπάρξει ακόμη και κλείσιμο των τραπεζών και τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα συμβεί αυτό. «Η ευρωζώνη δεν θα τινάξει την πορεία της στον αέρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.