Εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε σήμερα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) στο Στρασβούργο, με ομιλία του την ερχόμενη Τρίτη.

Η πληροφορία δόθηκε σήμερα το πρωί από τον εκπρόσωπο του ΣτΕ κατά την τακτική συνέντευξη τύπου πριν από την Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ερχόμενης εβδομάδας 22-26 Ιουνίου.

Η παρέμβαση του Α. Τσίπρα προβλέπεται για τις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους βουλευτές της Συνέλευσης.

Να σημειωθεί ότι η πληροφορία δόθηκε με μια σχετική επιφύλαξη πιθανής αλλαγής, λόγω της έκτακτης συνάντησης Κορυφής την Δευτέρα για την Ελλάδα και των πιθανών σημαντικών εξελίξεων.
 
Το ΣτΕ είχε από καιρού απευθύνει πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, η πρωτοβουλία όμως για την παρέμβασή του στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίσθηκε εκτάκτως ύστερα από ελληνικό αίτημα, για αυτό και δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στο επίσημο πρόγραμμα.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρωινό της Τρίτης (11-12 ώρα Ελλάδας) πρόκειται να απευθυνθεί στην Ολομέλεια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.