Τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών «που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη» ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού για τις ραγδαίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

«Επιβάλλεται να συναντηθούμε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Δευτέρας σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στην επίτευξη μιας συμφωνίας ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε  προσερχόμενος στη Βουλή. 

Ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε με ποια θέση θα πάει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής:

Θα ακούσει τις φωνές της μαινάδας του Συντάγματος περί χρεοκοπίας; Θα ακούσει τις φωνές που βγαίνουν από το κόμμα του για επιστροφή στη δραχμή; Ή θα ακούσει κάποιους υπουργούς που δημιουργούν σενάρια τρόμου στην ελληνική κοινωνία, είναι κρατιστές και λένε ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη αλλά είναι το Ιράν, η Ρωσία και η Βενεζουέλα;

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο κ. Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη, προσθέτοντας ότι ήταν και ένα μήνυμα σε αυτούς που μπερδεύουν τη μετριοπάθεια των ευρωπαϊστών με την ηττοπάθεια. «Καλώ, βέβαια, όλους να μην καπηλεύονται αυτές τις συγκεντρώσεις» σημείωσε.

    
Ερωτηθείς για τη στάση της Προέδρου της Βουλής είπε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου και το παρελθόν της δείχνει ότι δεν έχει καλή σχέση με τα δικαιώματα και θα την παρακαλούσαμε τουλάχιστον αυτές τις στιγμές να είναι λίγο προσεκτική». Μάλιστα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα.

«Δεν θέλω να επανέλθω στην προσωπική της στάση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα αλλά να ξέρει ότι σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε. Ας είναι λοιπόν επιφυλακτική, ας είναι προσεκτική και μετά τη Δευτέρα θα τα ξαναπούμε μαζί της» προειδοποίησε.