Σε ανοιχτή γραμμή με τους ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις έως τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. 

Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ολλανδό Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε. Επίσης, προανήγγειλε ότι ο κ. Γιουνκέρ θα μιλήσει τηλεφωνικά και με τον Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας. 

Οι προσπάθειες του προέδρου της Κομισιόν για την εξεύρεση λύσης, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup τη Δευτέρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας λάβει ρόλο πολιτικού διαμεσολαβητή για μια συμβιβαστική συμφωνία

Πάντως, ο κ. Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή τοποθέτηση του Επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ότι η Κομισιόν έχει έναν και μόνο αντικειμενικό σκοπό: μία σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα που δημιουργεί θέσεις εργασίας εντός του ευρώ, μια Ελλάδα που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της και θα είναι αγκυροβολημένη στην Ευρωζώνη.

Δεν θέλησε, ωστόσο, να σχολιάσει το ταξίδι του έλληνα Πρωθυπουργού στην Ρωσία και τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.