Σκληρή προειδοποίηση για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση που η χώρα «πάει στα βράχια» έστειλε στη κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση της επερώτησης για τη σχολική βία ο κ. Λοβέρδος ανέβασε τους τόνους και άφησε ανοιχτά υπονοούμενα για στρατοδικεία.

Συγκεκριμένα με αφορμή την χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως κάποιοι στη κυβέρνηση μιλούν για ρήξη που δεν θα είναι «κάτι σοβαρό και τρομερό».

«Υπάρχει και το Γουδή, όχι αυτό του κινήματος του 1909 αλλά το άλλο Γουδί», είπε, υπονοώντας το στρατοδικείο που στήθηκε το 1922 για να τιμωρήσει εκείνους που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την μικρασιατική καταστροφή. 

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι «ζητάει και τα ρέστα».

«Χειροκροτούσατε χθες αυτούς που λέγανε να γίνουν δεκτά τα μέτρα Γιουνκέρ. Δεν είδα να μιλάτε για τη βία που δέχεται η χώρα από τους δανειστές της».

«Τι κάνει ο Τσίπρας;» του είπε (εκτός μικροφώνου) ο κ. Λοβέρδος με τον κ. Πετράκο να απαντά:

Τι κάνει ο Τσίπρας; Αγωνίζεται για το μέλλον αυτής της χώρας που εσείς τη στείλατε στα βράχια. Εσείς αποδεχτήκατε να μη μειωθεί το χρέος.

Στη συνέχεια ο κ. Πετράκος κάλεσε τον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά του στην κινδυνολογία και να παραμείνει ψύχραιμος. Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να έχει αυτός ο τόπος προοπτική.

Π.Τ.