Από το Βερολίνο όπου βρίσκεται για σειρά επισκέψεων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τόνισε ότι έχουμε διανύσει τα 4/5 της απόστασης που μας χώριζε από τους εταίρους και τους καλούμε να κάνουν ένα βήμα και να μην επιμείνουν στις πολιτικές που δημιούργησαν τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία.

Στην συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Die Linke Κatja Kipping η κ. Φωτίου επεσήμανε :

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική αριστερή κυβέρνηση στην ΕΕ που δίνει σκληρή μάχη να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.Ταυτόχρονα σε κοινή δράση και αλληλεγγύη με την ευρωπαική αριστερά παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη. Δημοκρατική,αλληλέγγυα με ανοιχτά σύνορα και κοινωνική δικαιοσύνη.
 

Σε άλλη ομιλία της σε συνέντευξη τύπου στην πορεία αλληλεγγύης στην Ελλάδα η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι η αλλυλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει ο ελληνικός λαός.

Στην συνέχεια η κυρία Φωτίου τόνισε ότι η διαπραγμάτευση για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων έχει μπει στην τελική και πιο κρίσιμη φάση της και ότι οι προτάσεις 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια συμφωνία επώδυνα πολιτικά και οικονομικά για την κυβέρνηση,που όμως αποτελούν το προιόν των κοινών διαπραγματεύσεων.
 
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η θεραπεία απέτυχε και σκοτώνει τον ασθενή και ο ελληνικός λαός ούτε θέλει ούτε μπορεί να συνεχίσει αυτή τη θεραπεία.Συνεχίζοντας δήλωσε ''ζητάμε από τους λαούς να συναινέσουν σε 4 σημεία, χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα,ρύθμιση χρέους,όχι περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις και αναπτυξιακή πολιτική για επενδύσεις''.
 
Μετά την συνέντευξη τύπου η κ. Φωτίου συναντήθηκε με τον Reiner Hoffmann τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) ο οποίος μετέφερε την αλληλεγγύη των γερμανικών συνδικάτων στην Ελλάδα και δεσμεύτηκε να μιλήσει σε οικονιμικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας του για την εξεύρεση μια βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα και τη διερεύνηση επενδυτικών σχεδίων για την Ελλάδα.