Νέα επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες προέβησαν σε «μια επισκόπηση της κατάστασης» όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση, έγινε γνωστό από πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, διάρκειας μερικών λεπτών, οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο (σ.σ. κορυφής της ευρωζώνης) της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ολάντ: Το τρέχον πλαίσιο είναι επικίδυνο, απαιτούνται αποφάσεις

Ο γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να «γίνει ό,τι είναι δυνατόν» προκειμένου να υπάρξει ένας «συμβιβασμός», προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Το τρέχον «πλαίσιο είναι βαρύ, είναι επικίνδυνο και απαιτεί να ληφθούν αποφάσεις», τόνισε ακόμη αναφερόμενος, πέραν του ζητήματος της Ελλάδας, στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ουκρανική κρίση.