«Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα θα είναι θετική για την Ελλάδα» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο Bloomberg

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στη Σύνοδο των ηγετών, τονίζοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο διευκρίνισε ότι εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

«Η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ αναφερόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα τόνισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται» τόνισε.