Νέες προτάσεις της Αθήνας ή ελληνική χρεοκοπία θα είναι το αντικείμενο του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με το Reuters, με τις πιέσεις των Ευρωπαίων προς την Αθήνα να εντείνονται.

υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τους τρόπους χειρισμού ελληνικής χρεοπίας εάν δεν φτάσουν νέες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, μετέδωσε το πρακτορείο.

«Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ που αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εξηγώντας τους λόγους που συγκάλεσε την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά το Eurogroup.

«Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει» είπε απευθυνόμενος προς την Αθήνα και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δοθεί τέλος και στο παιχνίδι απόδοσης ευθυνών». Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως «είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως μεταδίδει το Spiegel, η Ευρωζώνη φέρεται να καταρτίζει έκτακτο σχέδιο στήριξης των τραπεζών σε περίπτωση Grexit

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους τελευταίους μήνες, έχει συμβάλλει στη θωράκιση της Ευρωζώνης έναντι των πιθανών κινδύνων, λαμβάνοντας ποικίλα νομισματικά μέτρα, όπως για παράδειγμα, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.