current views are: 2

19 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:30

Αιχμές Κωνσταντοπούλου για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Αιχμές άφησε η Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ενώ χαρακτηρίζει όνειρο θερινής νυκτός ψήφιση συμφωνίας με διαδικασία κατεπείγοντος.

Δημοσίευση 15:30’
αρθρο-newpost

Αιχμές άφησε η Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ενώ χαρακτηρίζει όνειρο θερινής νυκτός ψήφιση συμφωνίας με διαδικασία κατεπείγοντος.

Αιχμές άφησε η Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ενώ χαρακτηρίζει όνειρο θερινής νυκτός ψήφιση συμφωνίας με διαδικασία κατεπείγοντος.

«Πρόκειται για θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες την κάλεσαν να σχολιάσει την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Η Βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους» αφήνοντας παράλληλα αιχμές για εμπλοκή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που όπως υποστήριξε, καλούσε μέσω tweet τον κόσμο να συμμετάσχει.

Η πρόεδρος της Βουλής επίσης ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένει να έρθει και να καταθέσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή.

«Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», σχολίασε η κυρία Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Στουρνάρας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής.

Όπως τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «σε όσους απευθυνθήκαμε όλοι έχουν δεσμευτεί πλην του κ. Στουρνάρα, που είναι και ο μόνος που δεν ανταποκρίθηκε στο να στείλει τα στοιχεία που του έχει ζητήσει η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους».

Ακόμα, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε στην άποψη περί «επονείδιστου χρέους», και ότι «είναι άκυρο όλο το μνημονιακό χρέος» και τόνισε ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους θα δουλέψει ακόμα ένα χρόνο, για να υπάρξει πλήρης στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς.

Όπως είπε, η Επιτροπή αναμένει από το Υπουργείο ‘Αμυνας όπως έχει συμφωνηθεί, να σταλούν στην Επιτροπή «όλες οι συμβάσεις από το 1980-2010 που συνδέονται με διαφθορά, μίζες και αξιώσεις έναντι του δημοσίου».


σχετικα αρθρα