Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διαμήνυσε πως «για εμάς η παραμονή στη Ευρώπη και το ευρώ είναι εθνική, κόκκινη γραμμή».

Μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα, τόνισε πως ενδεχόμενο Grexit θα ήταν η «χειρότερη καταστροφή που θα ζούσε η πατρίδα μας σε καιρό ειρήνης».

Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση Grexit, θα χανόταν μέσα σε λίγες εβδομάδες το μισό από το εισόδημα των πολιτών, ενώ σημείωσε πως μία χρεοκοπία εντός ευρώ θα προκαλούσε ασφυξία.

Αναφέρθηκε εξάλλου σε δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα, περί δελτίων τροφίμων λέγοντας πως «εμείς αγωνιζόμαστε για να σταθούν όλοι στα πόδια τους, αυτοί θέλουν όλη την Ελλάδα στα συσσίτια. Μας πηγαίνουν αιώνες πίσω».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για κοροϊδία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως υποστήριξε, ο λογαριασμός για τον ελληνικό λαό συνεχώς ανεβαίνει.

Είπε ακόμα πως επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας, η οικονομική κατάσταση της χώρας είχε βελτιωθεί και εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «δήθεν αντιμνημονιακούς που υπέγραψαν μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση πρότεινε μέτρα πολύ πιο επώδυνα από το email Χαρδούβελη, ενώ έκανε λόγο για χαμένο χρόνο, που έχει κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους κ. κ. Τσακαλώτο και Βαρουφάκη για τη διαπραγματευτική τους τακτική, ενώ άσκηση κριτική και στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε και λάθη, ενώ εξήγησε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του ήταν πρόσκαιρα. 

«Όποιος τάζει πολλά και μαζεμένα, δεν λέει την αλήθεια», ανέφερε και έκανε λόγο για κίνδυνο να χαθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών, καθώς και χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το θέμα είναι να μην έχει ανάγκη τους δανειστές», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για «μεγάλη εθνική συνεννόηση» και υπογράμμισε ότι οι «ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας δεν θα επιτρέψουν καμία έξοδο από το ευρώ». 

Πυρά εξαπέλυσε και κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Και καλά δεν θα πω για την πρόεδρο της βουλής...»είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Μόνιμο παραλήρημα κατά πάντων... Παρακολουθούμε μια εκκολαπτόμενη τύραννο σε ρόλο αυτοκράτειρας πασών των Συριζαίων και δεν βρίσκεται κανείς να την μαζέψει» τόνισε ο κ. Σαμαράς.