Ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης τα μέτρα θα είναι σκληρά σε βάρος του λαού, εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη Λαμία, στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα, τονίζοντας:

Είτε με την επίτευξη συμφωνίας σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η κυβέρνηση, είτε με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για την χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα. 

«Τα μέτρα που θα πάρει και στη μία και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για τον λαό και "χαράς ευαγγέλια" για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται τον λαό» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά παραπέρα μείωση του λαϊκού εισοδήματος».