Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα…Η πίεση είναι στο κατακόρυφο, όπως και η αγωνία και στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».

Στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, αυτήν που ήθελε εξ αρχής ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που επέμεινε για συζήτηση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, θα κριθούν όλα.

Το τελεσίγραφο που της έδωσαν οι πιστωτές ήταν συγκεκριμένο: Η ελληνική κυβέρνηση είχε περιθώριο έως την Κυριακή να αποστείλει διορθωμένο κείμενο με νέες προτάσεις.

Το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κρίσιμες ώρες είναι συγκεκριμένο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost από τις Βρυξέλλες.

Το κείμενο που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά θα εξεταστεί από τα τεχνικά κλιμάκια, θα κοστολογηθεί και εάν κριθούν από τους τεχνοκράτες ικανοποιητικές και ρεαλιστικές οι προτάσεις, τότε θα επικυρωθούν από το Eurogroup που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα υπάρξει και τυπική πολιτική έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής και οι ηγέτες θα χαιρετίσουν την συμφωνία.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα δοθεί η τελευταία παράταση και οι ηγέτες θα του πουν ορθά – κοφτά πως η Ελλάδα έχει μόλις τρεις μέρες στη διάθεσή της, διότι μετά το παιχνίδι τελειώνει – the game is over.

Και τότε όλα θα είναι διαφορετικά…Και ο νοών νοείτο!