Τελεσίγραφο προς την Αθήνα έχει θέσει ο γαλλογερμανικός άξονας, για συμφωνία πριν από τη διεξαγωγή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν διαμηνύσει στην Eλλάδα ότι πρέπει να έχει διαπραγματευτεί και γράψει με τους τρεις θεσμούς μια λεπτομερή συμφωνία για μεταρρυθμίσεις, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές την Δευτέρα.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το κυβερνητικό συμβούλιο την Κυριακή για την εξέταση των συμβιβαστικών προτάσεων, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησαν στον Αλέξη Τσίπρα για να του υπενθυμίσουν ότι πρέπει να έχει μια συμφωνία «σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ενόψει της συνόδου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι ότι η σύνοδος δεν είναι για «διαπραγματεύσεις» -κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο με 19 εκπροσώπους κρατών– και του απηύθυναν έκκληση να φτάσει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς. 

Εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, τότε η Σύνοδος μπορεί να αρχίσει την συζήτηση για το ελληνικό χρέος και ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Η Γαλλία πιστεύεται ότι έιναι ανοιχτή στο να συζητήσει μια ελάφρυνση χρέους και αναδιάρθρωση, σημειώνουν οι FT.