Τη διαφωνία του για αλλαγές στον ΦΠΑ στα νησιά επανέλαβε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Mega.

«Έπειτα από συνομιλία μου με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, τα μεσάνυχτα, σας διαβεβαιώ ότι το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Αν θέλουν να μας βγάλουν από την κυβέρνηση θα πρέπει να φέρουν αλλαγές στον ΦΠΑ» σημείωσε με νόημα, τονίζοντας οτι δεν πρόκειται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να δεχτούν την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Εαν πιεστεί η κυβέρνηση σήμερα και καταργήσει την έκπτωση στα νησιά θα το ψηφίσουν με ρίσκο να πέσει η κυβέρνηση, επεσήμαν.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται αλλαγές στo συνταξιοδοτικό των ενστόλων και όλα τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις θα λάμβανουν σύνταξη στα 58 έτη τους και όχι στα 45 όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται συρρίκνωση των στρατοπέδων.

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο προϋπολογισμός έχει πρόβλημα, πρέπει να γίνει περιορισμός των εξόδων. Για αυτό σκοπεύουμε να πάμε τη σύνταξη για όλους στο στρατό στα 58 (αντί για 40-45 πριν)».
 
Ο υπουργός επεσήμανε και την ανάγκη να αποκτηθούν ελικόπτερα που η μεταφορά τους θα κοστίζει λιγότερο ενώ θα υπάρξει μείωση του κόστους των στρατοπέδων και μείωση του αριθμόυ των στρατοπέδων.