current views are: 2

22 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση06:08

Στρατούλης: Θα δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία- Δεν υπογράφω μειώσεις σε συντάξεις

Θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις και στο τέλος του μήνα και τους επόμενους μήνες, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. 

Δημοσίευση 06:08’
αρθρο-newpost

Θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις και στο τέλος του μήνα και τους επόμενους μήνες, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. 

Θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις και στο τέλος του μήνα και τους επόμενους μήνες, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι ανυπόστατα όσα γράφονται για αδυναμία καταβολής των συντάξεων και διευκρίνισε ότι θα στείλει φάκελο στην FAZ για να αποδείξει ότι όλα θα κυλήσουν ομάλα ενώ θα ζητήσει την διάψευση του δημοσιεύματος.

Ο υπουργός πάντως ερωτηθείς σχετικά ανακοίνωσε την αύξηση στην εισφορά των ασφαλιστικών εισφορών ενώ δήλωσε ότι από τις αρχές τους 2016 θα γίνουν οι αναπροσαρμογές των πρόωρων συντάξεων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών 1% στους εργαζομένους και 4% στους εργοδότες, ενώ ήταν κατηγορηματικός σε αύξηση εισφοράς για τον ΕΟΠΥΥ σε συνταξιούχους.

Σχετικά με το αν θα έρθει συμφωνία σήμερα, ο υπουργός επανέλαβε ότι είτε θα υπάρξει μια συμφωνία συμβατή με τις δεσμεύσεις είτε δεν θα υπάρξει. «Το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί αν όχι σήμερα, σε βάθος χρόνου».

Ο κ. Στρατούλης ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο αν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. «Αν υπάρξει συμφωνία θα έχει τέσσερα χαρακτηριστικά, όχι μείωση μισθών και συντάξεων, όχι μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, να μειωθεί το χρέος και να δεσμευτούν οι θεσμοί για επενδύσεις με σκοπό την ανάπτυξη». Ο υπουργός είπε ότι στο νομοσχέδιο για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα υπάρχει η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείματος.

«Δεν υπογράφω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» τόνισε και εξήγησε ότι δεν χρειαστεί καν να υπογράψει γιατί στη συμφωνία δεν θα υπάρχουν τέτοιες μειώσεις. «Θα μείνουμε σταθεροί στις προγραμματικές μας δηλώσεις».

Τέλος, ο κ. Στρατούλης άφησε αιχμές για τις διαδηλώσεις με σύνθημα Μένουμε Ευρώπη κάνοντας λόγο για «5η φάλαγγα οι δυνάμεις που υποκινούν συγκεντρώσεις τύπου μένουμε Ευρώπη».
 
 

σχετικα αρθρα