ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικά μηνύματα Μοσκοβισί - Σαπέν για τις ελληνικές προτάσεις

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2015, 09:37 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2015, 09:58
Θετικά μηνύματα Μοσκοβισί - Σαπέν για τις ελληνικές προτάσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Για ποιοτική δουλειά που έχει γίνει στις ελληνικές προτάσεις έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις λίγο πριν από το κρίσιμο eurogroup

Για μια καλή βάση για τις συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης έκανε λόγο ο Μάρτιν Σελμάγερ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Νέα ελληνική πρόταση ελήφθη από κ. Γιουνκέρ, κα. Λαγκάρντ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καλή βάση για πρόοδο κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής», έγραψε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για μία διαδικασία «με εμβρυουλκό».

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Europe1 o Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την πίστη του σε μια συμφωνία σήμερα προσθέτοντας ότι «σήμερα κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας, η μοίρα του Ευρώ».

«Πίστευω ότι θα επικρατήσει η θέληση όλων να διατηρήσουν το ευρώ» πρόσθεσε.

«Η σύνοδος είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι αγορές περιμένουν, οι επενδυτές ανησυχούν» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος αρνήθηκε τη φράση ότι «η Ελλάδα ζει σε τεχνητή αναπνοή».

Για ποιοτική δουλειά που έχει γίνει στις ελληνικές προτάσεις έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. 

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε: "Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες".

Στη σωστή κατευθύνση κινούνται οι αντιπροτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα νομισματικής πολιτικής Πιερ Μοσκοβισί.