«Η ΕΕ καλωσορίζει τις κρίσιμες ελληνικές προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν χθες το βράδυ από την ελληνική πλευρά» τονίζει η βρετανική Telegraph, ωστόσο αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό. 

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μίλησε για «γέννα με εμβρυουλκό» όσο οι αξιωματούχοι δούλευαν αργά χθες το βράδυ για να παράξουν μια συμφωνία εν όψει της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, με την οποία ελπίζουν να διατηρήσουν την Ελλάδα στην νομισματική ένωση.

Το tweet του Γερμανού αξιωματούχου Μάρτιν Σέιλμαρ είναι χαρακτηριστικό. «Καλή βάση για πρόοδο στην σύνοδο Κορυφής. Στα γερμανικά: Μια αναγέννηση 

Συμφωνα με την εφημερίδα: «Μετά από 4 μήνες ανησυχίας και αγωνιώδων προσπαθειών για διατήρηση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αυτό το Σαββατοκύριακο έδειξε νέα προθυμία να ξεκλειδώσει καινούρια μέτρα για την αποφυγή της χρεκοπίας». 

'Οπως αναφέρει το άρθρο, ο κ. Τσίπρας είχε την Κυριακή έναν μαραθώνιο συναντήσεων για τις νέες προτάσεις και συνεχή τηλεφωνηματα με Γερμανία, Γαλλία και ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την ελληνική πρόταση και για μια αμοιβαία συμφωνία που θα δώσει οριστική λύση και δεν θα αναβάλει απλά το πρόβλημα. 

Η εφημερίδα τονίζει : «Εξορισμένη από τις αγορές, και με την οικονομική βοήθεια να είναι παγωμένη την περίοδο, η Αθήνα ξεμένει από ρευστό, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα εχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις».