Ο χρόνος κυλά σε βάρος της Ελλάδας κι αυτό έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό που ονομάζεται ελληνικό πρόβλημα, γράφει η Deutsche Welle.

Τα βλέμματα πέφτουν στην αποψινή έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, με κεντρικό ερώτημα, εάν είναι η τελευταία ευκαιρία για μια χώρα που βρίσκεται κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα διάσωσης τα τελευταία πέντε χρόνια και με τους κατοίκους της να έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους χωρίς όμως προοπτική βελτίωσης.

Ο Μάρκους Φέρμπερ, βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να προσέλθει στις Βρυξέλλες με μεγάλα αποθέματα καλής θέλησης και επιμένει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί πολιτική λύση όπως την εννοεί ο ίδιος.

Στο τέλος δεν πρόκειται να βρεθεί πολιτική λύση που να μην χρειάζεται το Eurogroup για να υλοποιηθεί και τους θεσμούς για να ελεγχθεί», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Ραδιόφωνο DLF.

«Που σημαίνει ότι η στρατηγική του Τσίπρα για επίλυση του προβλήματος στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο με αντίστοιχη χαλάρωση των προϋποθέσεων δεν πρόκειται να του βγει. Γιατί κανένας υπουργός Οικονομικών και κανένας αρχηγός κράτους και κυβέρνησης δεν έχει το δικαίωμα να διακινδυνεύσει επιπόλαια χρήματα φορολογουμένων. Συμφωνία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο σημαίνει ότι τελικά οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες. Γι αυτό θεωρώ ότι η στρατηγική Τσίπρα δεν θα οδηγήσει στο στόχο, γιατί απλά δεν θα λειτουργήσει».