Την ώρα που σχεδόν σύσσωμος ο διεθνής τύπος μιλά για πρόοδο και συμφωνία με τους δανειστές, η γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει στο ίδιο γνωστό προβοκατόρικο βιολί της τονίζοντας ότι ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ένα Grexit

Οι συντάκτες της εφημερίδας θεωρούν ότι η πολιτική διάσωσης της Ελλάδας είναι αναποτελεσματική και χαμένη από την αρχή της. 

Διαβάστε όλες τς εξελίξεις στο Live blogging. 

Σύμφωνα με το άρθρο:

Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς διπλωματίας μέσα στην κρίση γίνεται σε λίγες ώρες η επόμενη σύνοδος κορυφής για να αποτρέψει την οριστική πτώχευση της Ελλάδας και την έξοδο από το ευρω. Για την Ελλάδα δεν κανένα μέλλον στην Ευρωζώνη. Είναι πλέον καιρός για Grexit και ώρα η Ελλάδα να απελευθερωθεί για να έχει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. 

«Είναι η τελευταία ευκαιρία του Τσίπρα να λύσει με αυτόν τον τρόπο την διαφορά του χρέους» επισημαίνει η εφημερίδα. 

Τονίζει επίσης: 

Εμεις στην Bild πιστεύουμε ότι η Ελλάδα στην πραγματικότητα είναι σε πτώχευση. Λείπουν ήδη 3 δισ. ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις στο τέλος του μήνα. Ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες δεν πιστεύουν πλέον στην επιβίωση των τραπεζών τους. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσει χωρίς ενίσχυση από την Γερμανία. 

Η εφημερίδα τονίζει ότι μια έξοδος από την Ευρώ, δεν σημαίνει αποχώρηση από την Ευρώπη. Αντιθετα, ένα Grexit θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να επιστρέψει στην Ευρωπαική Ένωση ως μια σταθερή οικονομικά χώρα. 

«Μια ακόμα συμφωνία με την Ελλάδα, δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλά θα το αναβάλλει για λίγους μήνες ακόμα» επισημαίνει η Bild. 

Το άρθρο καταλήγει :«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα, το Grexit είναι ο καλύτερος δρόμος». 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο Live blogging