«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί μια λύση απόψε», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες στο Live Blogging

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως αν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία, θα πρέπει να γίνει το παν ώστε να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες. «Αν έχουμε συμφωνία απόψε θα ήταν καλύτερα, αν όμως όχι, πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια σήμερα ώστε να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες».

Μάλιστα, ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε να υπάρξει μία «συνολική και βιώσιμη συμφωνία» και όχι «μερική και περιορισμένη χρονικά». 

«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας», δήλωσε ο κ. Ολάντ, προσθέτοντας πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».

«Η συμφωνία θα πρέπει να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρώζωνης, ενώ μια καλή συμφωνία θα πρέπει να προσφέρει λύσεις για τον προϋπολογισμό και ορατότητα για τις ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ.

«Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, υποβλήθηκαν νέες προτάσεις. Οφείλουμε να βρούμε μία συμφωνία. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία», επέμεινε ο κ. Ολάντ.

«Η Γαλλία και η Γερμανία συναισθάνονται πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να υποβάλλει προτάσεις ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη συμφωνία», πρόσθεσε.