Περισσότερο χρόνο δίνει ακόμα στην συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές η 'Ανγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της πριν από λίγο σε δημοσιογράφους στην πόλη Μάγκντεμπoυργκ στην Γερμανία, ενώ τόνισε ότι είναι σαφές ότι οι έλληνες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυτή. 

Από την άλλη, «οι προτάσεις του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ικανοποιητικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες στο Live Blogging

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι αν οι θεσμοί δεν δώσουν τις απαραίτητες συστάσεις για την Ελλάδα, η σύνοδος κορυφής θα είναι απλά ένα φόρουμ συζήτησης, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Όπως επεσήμανε η κυρία Μέρκελ: 

Είναι πλέον ξεκάθαρο είναι οι έλληνες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι μόνο όταν οι θεσμοί αξιολογήσουν τις προτάσεις, θα αποφασίσουν οι ηγέτες και οι υπουργοί οικονομικών για την Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμη, έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η τελευταία πρόταση της Ελλάδας αποδεικνύει την προθυμία της χώρας να φτάσει σε συμφωνία, η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των δανειστών». 

Σε δηλώσεις του προηγουμένως και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε τονίσει ότι οι νέες προτάσεις της Ελλάδας δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από τους θεσμούς. 

Ολάντ: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί λύση απόψε

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί μια λύση απόψε», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως αν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία, θα πρέπει να γίνει το παν ώστε να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες. «Αν έχουμε συμφωνία απόψε θα ήταν καλύτερα, αν όμως όχι, πρέπει να θέσουμε τα θεμέλια σήμερα ώστε να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες».

Μάλιστα, ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε να υπάρξει μία «συνολική και βιώσιμη συμφωνία» και όχι «μερική και περιορισμένη χρονικά».