Απουσία Στουρνάρα στην Επιτροπή για Siemens- Αιχμές από Κωνσταντοπούλου

Απουσία Στουρνάρα στην Επιτροπή για Siemens- Αιχμές από Κωνσταντοπούλου

Δεν παρέστη τελικώς στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο κ. Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε κληθεί από την κ. Κωνσταντοπούλου και την επιτροπή με αντικείμενο το σχέδιο συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens

Στην ίδια συνεδρίαση ο διοικητής της ΤτΕ αναμενόταν να ερωτηθεί και για την έκθεση νομισματικής πολιτικής 2014-2015, η οποία χαρακτηρίστηκε ως πολιτική παρέμβαση από την πρόεδρο της Βουλής.

Σε επιστολή του ο διοικητής της ΤτΕ ευχαρίστησε για την πρόσκληση, επισημαίνοντας ότι, «λόγω των δυσκολιών, που περνά σήμερα η οικονομία της χώρας και κατ' επέκταση του τραπεζικού συστήματος, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να παραστώ».

Πάντως πρότεινε ως εναλλακτικές τις εξής ημερομηνίες: 6, 7, 9, 10, 20, 21 ή 23 Ιουλίου.

«Δε θα μπορούσε ο κ. Στουρνάρας να αρνείται να προσέλθει, διότι αυτό θα τον εξέθετε για απείθεια» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για τη Siemens.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε:

«Δεν είναι ούτε στην ευχέρεια, ούτε στην καλή διάθεση των καλουμένων το αν θα προσέλθουν. Η εμφάνισή τους είναι υποχρεωτική», αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας δεν προσήλθε στην ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο