Δεν παρέστη τελικώς στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο κ. Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε κληθεί από την κ. Κωνσταντοπούλου και την επιτροπή με αντικείμενο το σχέδιο συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens

Στην ίδια συνεδρίαση ο διοικητής της ΤτΕ αναμενόταν να ερωτηθεί και για την έκθεση νομισματικής πολιτικής 2014-2015, η οποία χαρακτηρίστηκε ως πολιτική παρέμβαση από την πρόεδρο της Βουλής.

Σε επιστολή του ο διοικητής της ΤτΕ ευχαρίστησε για την πρόσκληση, επισημαίνοντας ότι, «λόγω των δυσκολιών, που περνά σήμερα η οικονομία της χώρας και κατ' επέκταση του τραπεζικού συστήματος, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να παραστώ».

Πάντως πρότεινε ως εναλλακτικές τις εξής ημερομηνίες: 6, 7, 9, 10, 20, 21 ή 23 Ιουλίου.

«Δε θα μπορούσε ο κ. Στουρνάρας να αρνείται να προσέλθει, διότι αυτό θα τον εξέθετε για απείθεια» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για τη Siemens.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε:

«Δεν είναι ούτε στην ευχέρεια, ούτε στην καλή διάθεση των καλουμένων το αν θα προσέλθουν. Η εμφάνισή τους είναι υποχρεωτική», αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας δεν προσήλθε στην ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens.