Κύκλοι από την κυβέρνηση διαψεύδουν ότι οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν αύξηση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 23% και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Εξετάζεται, ωστόσο, η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα μεγάλα τουριστικά νησιά, παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος έχει τονίσει πως μια τέτοια αλλαγή θα συνιστά λόγο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Επίσης, η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε ότι η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων θα ξεκινά από τα 500.000 ευρώ καθαρά κέρδη, αντί για 1 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά προταθεί.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, επιβεβαίωσαν την διάχυτη αισιοδοξία που υπάρχει από το πρωί για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αναφέροντας, ωστόσο, ότι δεν αναμένεται κάτι από το σημερινό Eurogroup. 

Τόνισαν, δε, ότι «χρειαζόμαστε λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα ώστε να μην έχουμε θέμα στην αποπληρωμή του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα» και σημείωσαν ότι ο πιο άμεσος τρόπος για εξεύρεση λύσης είναι η αύξηση των ορίων των εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ.

Σχετικά με τις τράπεζες, οι κυβερνητικοί κύκλοι είπαν πως το τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο. Προσέθεσαν ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν κάποια μέτρα, καθώς είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με ΕΚΤ και την ΤτΕ.