Οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βαση συζήτησης, αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες, δήλωσαν Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι ήταν πολύ θετικό βήμα οι ελληνικές προτάσεις. «Δεδομένου του λίγου χρόνου οι θεσμοί δεν μπόρεσαν να κάνουν αξιολόγηση σε βάθος. Αν κριθεί απαραίτητο, το Eurogroup θα συνέλθει εκ νέου αυτή την εβδομάδα» είπε και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας».

Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι αναμένει κατάλογο με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς προτάσεις.

Σχετικά με τη σύγχυση για την αποστολή της ελληνικής πρότασης, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι «υπήρχαν δύο εκδοχές των προτάσεων. Η μία ήρθε χθες το βράδυ και η άλλη σήμερα. Υπάρχουν μικρές αλλαγές μεταξύ τους».

Ερωτηθείς γιατί να γίνει Σύνοδος Κορυφής σήμερα, ανέφερε ότι «οι πολιτικοί ηγέτες δικαιούνται, να έχουν διαφορετική άποψη».

«Λάβαμε πολύ αργά τις προτάσεις» είπε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ωστόσο ότι αποτελούν καλή βάση.

«Οι θεσμοί θα αρχίσουν εργασία μεταξύ τους και με τις ελληνικές αρχές ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία επί πολιτικής βάσης» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες στο Live Blogging