Διαψεύδει η Eurobank ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Νίκος Καραμούζης ανέφερε σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι δεν θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες σε περίπτωση αδιεξόδου στις Βρυξέλλες.

«Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης, στη σημερινή συνέντευξή του στο BBC, ουδόλως αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο να μην ανοίξουν αύριο οι ελληνικές τράπεζες. Οι σχετικές αναφορές παρερμηνεύουν το περιεχόμενο της συνέντευξης που ήταν σαφές, όπως καθένας μπορεί να διαπιστώσει βλέποντας το σχετικό βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του BBC» αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η τράπεζα δημοσίευσε και την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του κ. Καραμούζη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, ο πρόεδρος της Eurobank προειδοποίησε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν για μερικές ημέρες εάν δεν υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ συμφώνησε να κρατήσει ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες.

Αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να υποχρεωθούν να κλείσουν τις πόρτες τους και να σταματήσουν τη διανομή μετρητών για ημέρες, εάν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει να πείσει τους ΥΠΟΙΚ και τους ηγέτες της Ευρωζώνης ότι κάνει αξιόπιστα βήματα για την εξισορρόπηση της οικονομίας της.

Στη συνέχεια, σε νέα ανάρτηση του βρετανικού δικτύου, υπογεγραμμένο από τον Ρόμπερτ Πρέστον, σημειώνεται ότι «ωστόσο, ο πρόεδρος της Eurobank προειδοποίησε πως υπήρχε πραγματικός κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να υποχρεωθούν να κλείσουν αύριο και να παύσει η διανομή χρημάτων για τις επόμενες ημέρες, αν η ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα αποτύχει σήμερα να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι κάνει αξιόπιστα βήματα για να ισοσκελίσει τους λογαριασμούς της».